Search This Blog

Followers

Thursday, April 4, 2013

SESAMA SENDIRI PUN TIDAK SEPAKAT, PR ADA HATI NAK BERPAKAT DENGAN RAKYAT ???

Ini suara rintihan dari kalangan ahli - ahli PKR sendiri. Kebanyakkan dari mereka mula merasa kecewa dengan sikap Ketua Umum PKR tu.

Mereka mendakwa Si Ketua Penipu tu tak ambik berat lansung dengan apa yang sedang menimpa Parti Kencing Rakyat tu apabila kerap kali jadi mangsa.

Kalau sebelum ini, kita dengar cerita yang Pengerusi PKR Johor kena tikam hidup - hidup oleh puak - puak DAPigs sehingga membuatkan Si Jui Meng tu merajuk.

Kemudian timbul pula isu rampasan kerusi yang berlaku di Parlimen Bentong apabila DAPigs umum Si Kahak Hijau Wong Tak bertanding bagi kerusi tersebut.

Namun, isu itu tidak hanya terhenti disitu. Konflik yang melanda PKR dan DAPigs ini masih belum menemukan titik noktah apabila Pengerusi PKR Pahang masih menaruh harapan.

Semalam, Pengerusi PKR Pahang, Fauzi Pendek menjelaskan kepada pihak media bahawa mereka masih lagi merayu kepada DAPigs untuk membuat pertimbangan.

Pertimbangan yang dimaksudkan ialah mengenai pertukaran kerusi diantara DAPigs dengan PKR seperti mana yang dijelaskan sebelum ini.

PKR meminta DAPigs untuk memberi laluan kepada mereka bagi kerusi DUN Ketari dan Tanah Rata sebagai ganti kepada kerusi Parlimen Bentong.

Malangnya, berita yang diterima hari ini, DAPigs masih tidak mengendahkan rayuan PKR dan tetap juga dengan pendirian mereka untuk merampas kerusi Parlimen Bentong.

Malah, dari apa yang diterima semalam, DAPigs menamakan Pengerusi DAPigs Negeri untuk bertanding di DUN Ketari manakal Tanah Rata belum diumumkan calonnya.

Dengan adanya berita itu membuatkan ahli - ahli PKR di Bentong berasa kecewa dan merayu campur tangan dari Si Ketua Penipu tu untuk menyelesaikan konflik tersebut.

Katanya, mereka sudah tidak dapat menahan diri dari ditikam hidup - hidup oleh DAPigs dan sering menjadi bahan permainan.

"Kami dah tak tau macam mana nak jawab dengan rakyat bila dengar khabar kata Leong Ngah Ngah akan bertanding di Ketari.

"Sebelum ini, nama yang disebut - sebut untuk bertanding di DUN Ketari ialah Ketua Cabang sendiri. Tapi, bila sampai khabar macam ni, ramai diantara kami yang patah semangat," jelas salah seorang penyokong PKR yang ditemui.

Jelas, pimpinan PKR Pusat memang tidak ada keupayaan untuk mengubah keputusan yang telah dibuat oleh DAPigs. Jauh sekali diorang akan mendengar rintihan ahli. Dah memang itu perangai Si Ketua Penipu tu. Nak buat macam mana lagi!!!

No comments:

Post a Comment